Kawasaki Police, Nantucket Firebrigade

DSCF2474 - Copy In 2005 ben ik in contact gekomen met de mensen van de Nantucket Fire Brigade. Mijn aandacht werd getrokken door een artikel dat ik op het internet vond over een experiment met motor ambulances in de verenigde staten.

In Nederland werd rond die tijd ook met motorambulances geëxperimenteerd.

 Het idee was dat een gekwalificeerd en medisch onderlegde motorrijder een ongeval veelal sneller kon bereiken dan een normale ambulance. En dus eerder met de eerste hulp kon beginnen en sneller de situatie kon doorgeven aan de meldkamer.  Nantucket is een eiland voor de kust van Massachusetts en is van ouds een eiland van walvisvaarders en vissers
In samenwerking met sponsoren is er een Kawasaki Police beschikbaar gekomen die werd uitgerust met een uitgebreide ehbo tas een AED en zuurstof. Dit was een groot succes en nu zien we motorambulances op veel plekken in de wereld waaronder in Nederland.

Nadat ik contact heb gelegd met het korps kreeg ik een uitgebreide foto serie van hun 2 Rescue motoren en ben ik aan de slag gaan met het verzamelen van onderdelen en het verbouwen van de motor.

Deze man was de oorspronkelijke berijder en lid van de Nantucket Fire Brigade.
De motor wordt vaak ingezet bij Brandweer evenementen en uiteraard mogen de kinderen er op zitten.

Specificaties

Kawasaki 1000 Police ex LAPD
Bouwjaar 1986
998 cc 100pk
Led verlichting rondom
Iomega 80 sirene met wail en yelp
Motorola GP300 Mobilofoon

De Rescue motor is een replica gebouwd op basis van een LAPD Police kawasaki, dat wil zeggen de motor is gespoten, voorzien van nieuw chroom, de juiste belijning en stickers. Dit gebeurde in de Verenigde Staten regelmatig, motoren werden regelmatig verhandelt tussen de korpsen. Ook de verlichting en de radio apparatuur zijn aangepast.